Definitief ontharen

Deze behandelmethode wordt toepast bij: overbeharing

Definitief ontharen kan bij Olijf door middel van elektrische epilatie of laserontharing.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen kan worden toegepast bij alle haartypen en -kleuren. Er wordt een naaldje naast de haar in de follikel (het haarzakje) geplaatst. De naald wordt vervolgens elektrisch verwarmd. Door de warmte stolt het eiwit in de follikel (coaguleert). Het stollen zorgt ervoor dat er uit de follikel geen haar meer kan groeien.

Laser ontharen

Bij definitief ontharen door middel van laser wordt gebruikt gemaakt van een laserapparaat (Lightsheer diode laser). Het handstuk van de laser wordt op het te behandelen gebied geplaatst en vervolgens wordt er door een flits een intensieve laserstraal afgegeven. Deze flits, die slechts een fractie van een seconde duurt, richt zich op het pigment van het haar. De energie van deze lichtstraal wordt geabsorbeerd door het pigment van de haar. De warmte die hierbij vrijkomt wordt door de haar opgenomen en vernietigd onderhuids de follikel van waaruit de haar groeit. Omdat de laserstraal alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien. De huid zelf wordt door een in het handstuk aanwezig koelsysteem beschermd tegen oververhitting.

Haargroeifasen

Haren kennen verschillende groeifasen:

  • Anagene (groeifase): In deze fase groeit de haar vanuit de haarfollikel. De haar zit vast aan een bloedvat welke de haar voorziet van voedingsstoffen om te kunnen groeien.
  • Kathagene (tussenfase): de haar groeit niet meer en laat los van de haarfollikel. De haar zit ook niet meer vast aan het bloedvat. De haar heeft geen voedingsstoffen meer nodig om te groeien.
  • Telogene haargroeifase (rustfase): de haar wordt afgestoten door de haarfollikel en er blijft een leeg follikel over totdat een andere haar gaat groeien en deze week in de anagene haargroeifase komt.

Wanneer de haar in de kathagene of telogene haargroeifase is (fase waarbij de haar uitvalt), wordt de door de haar geabsorbeerde warmte niet of slechts gedeeltelijk aan de follikel afgegeven. De haarfollikel wordt hierdoor niet geheel vernietigd en dus is groei van nieuwe haartjes uit de follikel mogelijk. Alleen wanneer de haar in groeifase zit, wordt de follikel volledig gecoaguleerd door de geabsorbeerde warmte.

Haren zijn nooit allemaal tegelijk in de groeifase waardoor meerder behandelingen altijd nodig zijn. Hoeveel precies verschilt per gebied. Het gemiddelde aantal benodigde behandelingen is zes tot acht.

Medicatie en hormoonveranderingen

U dient er rekening mee te houden dat er zelfs na definitieve ontharing nog situaties kunnen ontstaan die het mogelijk maken dat de beharing terugkomt (bijvoorbeeld door hormoonveranderingen of bij gebruik van bepaalde medicatie). Dit is mogelijk omdat er zich in de huid altijd nog slapende haarfollikels bevinden die bij een verandering in het lichaam plots actief worden.

Bij Olijf wordt hoogwaardige apparatuur gebruikt. Het vermogen en de overige instellingen (zoals de pulsduur en energie per vierkante centimeter) worden aangepast aan de dikte, de kleur en de dichtheid van de haren en het pigment in de huid. Alleen zo wordt het maximale resultaat behaald.

Maak direct een afspraak