Medical taping

Deze behandelmethode wordt toegepast bij: lymfoedeem , lipoedeem en littekens

Medical taping is een verzamelnaam voor tapen met verschillende medische doeleinden. Bij Olijf tapen we:

  • ter bevordering van de lymfe afvloed (lymfetaping)
  • bij radiogene fibrose (verharding van de huid na radiotherapie)
  • bij fibrose van oedeem (verharding van het oedeem)
  • bij littekens
  • bij blauwe plekken (hemaetomen)
  • bij pijn door zwelling

Hieronder worden de verschilende toepassingen voor taping toegelicht. Doordat de tape altijd met gelijke spanning van de huid wordt aangebracht kan de tape geen schade aanrichten aan de huid.

Lymfetaping

Lymfetaping zorgt voor de bevordering van de lymfe afvloed. Op deze manier wordt gedurende de periode tussen twee behandelingen toch de afvloed van het lymfevocht gestimuleerd.

Fibrosetaping

Bij fibrosetaping (radiogene en bij oedeem) zorgt de tape ervoor dat de huid gemasseerd en daarmee soepeler wordt.

Littekentaping

Littekens worden getaped om ze te versoepelen. Littekens kunnen verhard zijn of vast zitten aan onderliggende huidlagen, spieren, pezen of botten. Door de tape wordt het litteken gemasseerd en daardoor soepeler en minder verkleefd.

Taping bij pijn door zwelling

Door middel van medical taping kan pijn als gevolg van zwelling worden verminderd. Het oedeem (de zwelling) wordt afgevoerd waardoor het niet meer op de zenuwen drukt. Op deze manier worden pijnklachten minder en wordt het herstel bevorderd.

Taping bij hooikoorts

De tape wordt aangebracht op de huid, dit zorgt ervoor dat de huid een klein beetje wordt opgetild. Hierdoor wordt de druk verlaagd, het ruggenmerg geprikkeld en de bloedcirculatie in dat gebied verbeterd. De tape heeft een kalmerende werking op de longen doordat de tape via het zenuwstelsel de ademhalingsspieren en de longen beïnvloed. Hierdoor worden de allergische reacties van de ogen, longen en neusslijmvliezen verminderd.

Maak direct een afspraak