Littekentherapie

Deze behandelmethode wordt toegepast bij: littekens

Hypertrofie (verdikking), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping) zijn klachten die zich voor kunnen doen wanneer littekens niet goed genezen. Onze behandelingen zijn erop afgesteld deze klachten te verminderen of op te heffen. Zes weken na het sluiten van de wond kan worden gestart met behandeling van het litteken. Het litteken is dan voldoende genezen en heeft een stevige verbinding kunnen maken tussen de wondranden. Wij bieden de volgende behandelmogelijkheden:

Littekenmassage

Littekenmassage zorgt voor versoepeling van het litteken. Jeuk, pijn, verklevingen, verdikkingen, doorbloeddingsstoornissen en oedeem worden hierdoor verminderd. Wanneer er sprake is van een bewegingsbeperking zal deze ook worden verminderd of opgeheven.

Chemische peelings

Chemische peelings worden vooral toegepast bij acnelittekens en hypertrofische littekens. Chemische peelings zorgen dat de huid gaat regenereren. Hierdoor worden de littekens soepeler, dunner en minder zichtbaar.

Medical taping

Medical taping wordt bij littekens toegepast om het litteken te versoepelen en de pijn te verminderen.

Maak direct een afspraak