Chemische peeling

Home » Behandelingen » Chemische peeling
Chemische peeling 2020-03-24T10:34:15+00:00

Chemische peeling

Deze behandelmethode wordt toegepast bij: acne, pigmentvlekken en littekens

Chemische peelings zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verdund, zodat het talg gemakkelijker de poriën uit kan en minder snel verstoppen. Daarnaast zorgen chemische peelings ervoor dat de huid gaat regenereren, waardoor (acne) littekens vervagen.

Soorten chemische peelings

Primery Pumpkin Resurfacer

De Primery Pumpkin Resurfacer werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

De Primery Pumpkin Resurfacer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Anti-aging
 • Acne
 • Pigmentatie

Modified Jessner

Deze peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peel verbetert de algehele kwaliteit van de huid.

De Modified Jessener kan worden ingezet bij:

 • Alle vormen van acne
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie

TCA/Salicylic Peel

Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • (acne) littekens
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie
 • Grove poriën

 

Skinbrite

De combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur egaliseert en verheldert de huid. Daarnaast vormt amandelzuur een effectieve tyrosinaseremmer. Deze behandeling is uitermate geschikt voor hyperpigmentatie en donkere vlekken ten gevolge van acne of melasma. Geschikt voor huidtypes 4-6 op de Fitzpatrick-schaal.

De Skinbrite peeling kan worden ingezet bij:

 • Pigmentvlekken
 • Melasma
 • Rest-acne

 

Hoe ziet de behandeling met een chemische of fruitzuur peeling eruit?

We reinigen de huid met een reiniging afgestemd op de gekozen peeling. Hierna zal afgestemd op uw huid worden gekozen voor een scrub. Wanneer dit nog te intensief is of niet past bij de peeling wordt dit niet gedaan. Daarna wordt de huid voorbereid op de peeling. De huid moet zoveel mogelijk vetvrij zijn voor een egale peeling.

Hierna wordt de peeling aangebracht. De peeling kan een beetje prikken of branderig aanvoelen. Er worden één of meerdere lagen aangebracht, afhankelijk van de reactie van de huid en het beoogde resultaat.

Na de peeling zal de peeling worden geneutraliseerd. De TCA-peeling is hierop een uitzondering. Deze neutraliseert zichzelf.

Als afsluiting wordt er nog een crème aangebracht afgestemd op de peeling en zonnebrandcrème wordt aangebracht.

Maak direct een afspraak