Microneedling

Deze behandelmethode wordt toegepast bij: acne, littekens en pigmentvlekken

Bij Microneedling worden met behulp van een speciale pen met minuscule naaldjes, die zeer snel op en neer bewegen, microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine waardoor fijne lijntjes, rimpels, striae, (acne-) littekens en huidverslapping verminderen.

Het doel is om een gecontroleerde beschadiging onder het huidoppervlak te maken. Het lichaam reageert daarop en vormt naast een nieuwe weefsellaag van collageen en elastine ook nieuwe haarvaatjes voor een verbeterde bloedtoevoer in de behandelde gebieden. Als reactie op deze behandeling wordt de huid dikker en steviger waardoor uiteindelijk littekens, fijne lijntjes en andere huidaandoeningen verminderen.

Huidreactie

De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 2 dagen aanhouden.

Na de behandeling is er niet direct resultaat te zien. Dit komt, omdat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. Collageen vorming is afhankelijk van de aanmaak vanuit het lichaam zelf, de zogenaamde herstelcapaciteit. De vorming van collageen en elastine gaat nog maandenlang na de microneedlingbehandeling door. De huid krijgt een steeds gezondere kleur en wordt steeds gladder en strakker!

Het advies vanuit ons is daarom ook om deze behandeling in kuurvorm aan te gaan, zodat wij in een korte periode alles uit uw huid kunnen halen!

Indicaties voor Microneedling

De microneedling behandelingen zijn geschikt voor de volgende indicaties:

  • Huidverslapping en huidveroudering
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Grove, vergrote poriën
  • Acne
  • Littekens (acne, operatief, brandwonden)
Maak direct een afspraak