Over ons

Bij Olijf staat de patiënt centraal en de behandeling van iedere huidaandoening is dan ook uniek. Wij kijken niet alleen naar de huidaandoening, maar vooral ook naar de persoon erachter en hoe hij of zij in het leven staat. Wij luisteren naar de patiënt en houden rekening met zijn of haar wensen.

Een huidaandoening en de bijbehorende klachten kunnen een grote impact hebben op zowel het sociale als emotionele leven van een patiënt. Naast de behandeling speelt de begeleiding hierin voor ons een belangrijke rol. Door middel van het voeren van gesprekken tijdens de behandeling en het geven van huidverzorgings-, voedings- en bewegingsadvies leren wij de patiënt om te gaan met de huidaandoening. Bij chronische aandoeningen is aanvaarding bovendien zeer belangrijk. Onze positieve blik proberen wij op de patiënt over te brengen. Zo trachten wij te helpen bij het vergroten van het zelfvertrouwen van de patiënt en zijn of haar lijf.

Het belangrijkste doel blijft echter altijd het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Onze jarenlange ervaring en de kennis die wij hierbij hebben opgebouwd helpen bij het geven van een eerlijk en duidelijk advies op maat. Wij maken tijdens de behandeling bovendien gebruik van de nieuwste technieken, methoden en apparatuur. Zo kan een optimaal resultaat worden bereikt.

De titel Huidtherapeut is beschermd en vastgelegd in de Wet BIG (artikel 34). Zowel de opleidings- als deskundigheidseisen zijn bij wet vastgelegd. De AGB code van Olijf is 90-(0)53726

De huidtherapeuten

Pety Selten
Pety SeltenHuidtherapeute
Pety Selten is in 2008 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Vanwege haar interesse in de medische sector en haar passie voor de huid is zij begonnen aan de opleiding Huidtherapie met als doel mensen met een zieke of beschadigde huid te helpen.

Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij diverse huidtherapeuten, startte ze in 2011 haar eigen praktijk Olijf. Pety Selten is zeer betrokken met het vak huidtherapie. Zij volgt regelmatig bij- en nascholingen en heeft vaak overleg met andere huidtherapeuten en artsen.

Pety Selten is BIG-geregisteerd en is geregisteerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.